Assteunen

Assteunen koopt u bij George at Work!

Assteunen zijn erg handig om in elke garage te hebben. We hebben diverse soorten autobokken in ons assortiment van het merk George Tools.

De assteunen worden gebruikt na het opkrikken van de auto, om het gewicht van de auto te dragen. De autobokken bieden extra veiligheid en stevigheid wanneer u bijvoorbeeld de banden wilt wisselen.

Ook nog op zoek naar een autokrik? Bekijk hier ons assortiment autokrikken.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Assteunen

Door gebruik te maken van assteunen kunt u veilig werken nadat uw auto met een krik is opgetild. Een autokrik of potkrik is namelijk niet geschikt om onder spanning onder de auto te laten staan. Om te voorkomen dat u onder de auto beland tijdens het klussen plaatst u assteunen nadat de auto op de juiste hoogte staat. Bij George at Work vindt u diverse soorten assteunen, zodat u altijd veilig aan uw auto kunt werken.

Waar assteunen plaatsen?

Assteunen worden onder uw voertuig ter hoogte van de as geplaatst. Door assteunen op de juiste plek bij de auto-as neer te zetten kunt u veilig onder uw voertuig werken. Weet u niet precies waar u de assteun moet plaatsen? Zoek dit dan op in het handleiding van uw auto of neem contact op met uw autodealer.

Hoe auto op assteunen zetten?

In vijf simpele stappen kunt u veilig uw auto op assteunen zetten.

1. Plaats de auto op de handrem op een harde, vlakke ondergrond en zet indien gewenst wielkeggen.

2. Stel de assteunen alvast in op de juiste hoogte door middel van de bijgeleverde borgpin.

3. Breng het voertuig op hoogte met een autokrik of potkrik. Krik de auto iets hoger op dan de ingestelde hoogte van de assteunen.

4. Plaats de assteun nu onder de auto-as, vlakbij de krik en laat de krik voorzichtig zakken totdat de auto volledig op de assteun leunt. Weet u niet precies waar u de assteun moet plaatsen? Zoek dit dan op in het handleiding van uw auto of neem contact op met uw autodealer.

5. Plaats de andere assteun op dezelfde manier aan de andere kant van uw voertuig en controleer goed voordat u onder de auto gaat werken of de steunen stevig en stabiel geplaatst zijn en de auto niet van de steunen kan glijden. Alleen op deze manier weet u zeker dat u veilig onder het voertuig kunt werken. Gebruik eventueel een ligkar om comfortabel onder het voertuig te werken.

Assteunen caravan

Assteunen gebruiken bij uw caravan is afhankelijk van het gewicht van uw caravan. Zorg ook bij het gebruik van assteunen bij uw caravan dat deze genoeg capaciteit hebben. Daarnaast is het belangrijk dat de assteunen voor de caravan stevig en veilig geplaatst kunnen worden voordat u werkzaamheden onder de caravan gaat doen.

Krik met assteunen

Zonder autokrik is het onmogelijk om assteunen veilig te gebruiken. Vandaar dat u bij George at Work sets vindt waarbij u voordelig een set van autokrik en assteunen kunt kopen. Zo is er een set met twee assteunen en een krik, maar ook 4 assteunen en een krik koopt u in een voordelige set bij George at Work. Uiteraard kunnen krik en assteunen ook los besteld worden.

Hoge assteunen

Bij George at Work vindt u in hoogte verstelbare assteunen die lichtgewicht, stevig en betaalbaar zijn. De George at Work Assteunen zijn niet geschikt voor driewielige voertuigen en aanhangwagens.

Assteunen veilig gebruiken

Om assteunen veilig te gebruiken is het belangrijk om het gewicht te weten van het voertuig dat op de assteunen geplaatst gaat worden. Voor het veilig werken met assteunen is het dus zeer belangrijk dat deze het volledige gewicht van de auto of caravan kunnen dragen. Bij George at Work vindt u in hoogte verstelbare assteunen die samen 2 ton kunnen dragen en zijn daarmee geschikt voor de meeste personenauto’s.

Wilt u meer weten over onze auto accessoires? Neem dan contact op met de de experts van George at Work. Zij helpen u graag.

© 2022 - George at Work