Hoe richt ik zelf een professionele werkplaats in met de Pro Line?

Hoe richt ik zelf een professionele werkplaats in met de Pro Line?
Laden...
Hoe richt ik zelf een professionele werkplaats in met de Pro Line?

Zelf een professionele werkplaats inrichten met de Pro Line

Voor de professionele werkplaatsen en grootschalige garages, is de Pro Line van Kraftmeister ontwikkeld. U kunt een werkplaats zelf inrichten en een opstelling samenstellen die bij uw wensen past. Het systeem is modulair dus de kasten zijn eindeloos te combineren. Daarnaast heeft de Pro Line extra opties. In dit blog helpen we u een handje om de juiste producten te kiezen voor uw professionele werkplaatsinrichting.

Richt uw professionele werkplaats zelf in

Het proces voor het zelf samenstellen van de werkplaatsinrichting Pro bestaat uit 4 stappen:

 • Kies uw kasten
 • Kies uw werkblad
 • Kies uw gereedschapswand
 • Kies uw wandkast

1. Kies uw onderkasten en werkplaatskasten

Zie op de afbeelding hieronder hoe deze kasten deel uitmaken van uw werkplaatsinrichting:

kasten-werkplaats-samenstellen

kasten-werkplaats-samenstellen-mobiel

Hoge en halfhoge werkplaatskast

Alle hoge en halfhoge werkplaatskasten plaatst u aan de uiteinden van uw werkplaatsinrichting, naast het werkblad. Vaak kiest u deze kasten als eerste. Let wel op dat u de bijpassende gereedschapswand selecteert. Kraftmeister heeft een halfhoge werkplaatskast met 2 deuren en een met 2 deuren en 2 lades. De hoge professionele werkplaatskasten hebben 1 of 2 deuren en de legplanken kunnen tot 50kg dragen.

Welke onderkasten bestaan er in de Pro Line?

De Pro Line heeft professionele onder- of lage kasten in verschillende uitvoeringen. De onderkasten worden geplaatst onder het werkblad. Voor het opbergen van gereedschap kiest u voor de gereedschapsladekast met 4, 5 of 7 lades. Voor een schoon en opgeruimd werkblad kiest u voor de onderkast met prullenbak en papierrolhouder. Wilt u enkel materialen of machinekoffers opbergen? Kies dan voor de opbergkast.

Werktafel als zittende werkplek

Het is mogelijk om enkel een frame met werkblad te bestellen. Dit frame is in 2 maten beschikbaar, namelijk 136 cm en 204 cm. Moet de werkbank geschikt zijn als zittende werkplek? Het frame is aan de voorkant open. Zo heeft u meer beenruimte en ruimte om te bewegen aan de werktafel. Heeft u eerder een mobiele gereedschapswagen of gereedschapsladekast aangeschaft? U schuift ze gemakkelijk onder het frame. Zo ziet uw werkplaats er opgeruimd en strak uit.

Hoe selecteert u producten voor een hoekopstelling?

Speciaal voor werkplaatsen met een hoek, hebben we een speciaal assortiment. We hebben een open hoekframe met werkblad, een hoekkast met bijpassend werkblad, een set van gereedschapswanden en een open wandkast met LED. Een overzicht van deze hoekproducten vindt u door gebruik te maken van de filter hoekopstelling.

Waarom u voor XL-kasten uit de Pro Line moet kiezen

De XL-producten kenmerken zich door de ruime opzet. Deze kasten zijn langer dan de overige Pro Line kasten. Een XL-wandkast en opbergkast hebben een lengte van 90 cm. De andere kasten uit de Pro Line hebben een lengte van 68 cm. Is de lengte van uw beschikbare wand een veelvoud van 90 cm? Kies dan voor de Pro Line XL. Voor de opslag van langer gereedschap en langer materiaal zijn deze kasten zeer geschikt. Heeft u gekozen voor de XL onderkast? Bestel dan ook een XL-werkblad, -gereedschapswand en -wandkast om een passend geheel te krijgen en een strakke uitstraling van uw werkplaatsinrichting. U vindt een overzicht van de XL-producten bij Zelf samenstellen Pro Line.

*Nieuw* Mobiele werkbank in een werkplaatsinrichting Pro

De mobiele werkbank is de perfecte oplossing als u de ruimte in de werkplaats optimaal wilt benutten en gereedschap bij de hand wilt hebben. Bent u aan het sleutelen aan een auto en wilt u uw gereedschap constant bij de hand hebben? Neem dan een mobiele werkbank. Ze hebben 2 zwenkwielen waardoor u ze makkelijk kunt verplaatsen. Zodra u klaar bent met sleutelen rijdt u de mobiele werkbank zo weer onder het werkblad. Bekijk nu het assortiment mobiele werkbanken.

2. Kies uw werkblad

Zie op de afbeelding hieronder hoe de werkbladen deel uitmaken van uw werkplaatsinrichting.

werkplaats-samenstellen-werkblad

werkblad-werkplaats-samenstellen

Bij het kiezen van uw werkblad maakt u eerst een keuze in het materiaal van het werkblad: RVS of Eiken.

Filter werkplaatscomponent: Kies werkblad materiaal RVS of Eiken voor de mogelijkheden.

Houd de volgende richtlijnen aan voor het bepalen van de juiste lengte van het werkblad:

 • 1 lage kast: werkblad voor 1 kast - 68 cm
 • 2 lage kasten: werkblad voor 2 lage kasten - 136 cm
 • 3 lage kasten: werkblad voor 3 lage kasten - 204 cm
 • 4 lage kasten: 2x werkblad voor 2 lage kasten
 • 5 lage kasten: 1x werkblad voor 3 lage kasten, 1x werkblad voor 2 lage kasten
 • 6 lage kasten: 2x werkblad voor 3 lage kasten
 • 7 lage kasten: 1x werkblad voor 3 lage kasten, 2x werkblad voor 2 lage kasten

Hoekopstelling: Kies voor werkblad voor hoekkast


XL-opstelling: Kies voor werkblad voor 1 xl-kast of 2 xl-kasten


3. Kies uw gereedschapswand

Zie hieronder hoe de gereedschapswand deel uitmaakt van uw werkplaatsinrichting:

gereedschapswanden-werkplaatsinrichting-samenstellen

wanden-werkplaats-samenstellen

U stemt het aantal gereedschapswanden af op het aantal lage kasten waarvoor u gekozen heeft of de lengte van het frame.

Filter werkplaatscomponent: Kies voor "gereedschapswanden" voor alle opties.

Wij adviseren om altijd tenminste 1 gereedschapswand met stopcontact te kiezen om de verlichting (wordt meegeleverd met wandkasten) aan te sluiten op de netstroom.

Raam? Kies voor de gereedschapswand halfhoog. Let op: kies niet voor de gereedschapswand voor halfhoge kast . Dit product past alléén bij de halfhoge werkplaatskasten.

Hoekopstelling: Bestel de gereedschapswand hoek met stopcontact.

4. Kies uw wandkast

Zie hieronder hoe uw wandkasten deel uitmaken van uw werkplaatsinrichting:

werkplaatsinrichting-samenstellen-wandkasten

werkplaatsinrichting-wandkasten

Het kiezen van uw wandkasten met LED doet u aan de hand van het aantal gereedschapswanden. U kunt 1 wandkast kiezen per gereedschapswand. Een opstelling met halfhoge gereedschapswanden is niet geschikt voor wandkasten.

Filter werkplaatscomponent: wandkasten

Elke wandkast is voorzien van een LED lamp welke u aan kunt sluiten op het stopcontact in de gereedschapswand. Heeft u geen gereedschapswand met stopcontact besteld? Bestel dan een losse adapter om de LED lamp aan te sluiten op de netstroom.

Hoekopstelling: Kies voor een hoekwandkast.

Uw werkplaatsinrichting is klaar!

Wij adviseren om uw winkelmandje altijd goed te controleren.

Veel gestelde vragen

Wat is een werkplaatsinrichting?

Een werkplaatsinrichting is een verzamelnaam voor alle soorten opbergkasten, gereedschapsladekasten, werkbanken en gereedschapswanden die gebruikt worden om een werkplaats in te richten, met als hoofddoel een plek te creëren waar klussen uitgevoerd kunnen worden en het benodigde gereedschap opslagen kan worden.

Kan mijn muur of wand de kasten dragen?

De werkplaatsinrichtingen van Kraftmeister uit de Pro Line worden niet bevestigd aan een muur. Ze zijn losstaand van de muur. U bevestigt de gereedschapswanden aan de lage kasten en de wandkasten op de gereedschapswanden. De constructie is zo stevig dat u geen muur nodig heeft. Dat is één van de voordelen van een modulair systeem.

Is de montage ingewikkeld?

Bijna alle kasten worden gemonteerd geleverd. Dat wil zeggen uitpakken en neerzetten. U kunt zelfs de gereedschapswanden opbouwen, mits u een beetje handig bent. Een gebruiksaanwijzing wordt meegeleverd zodat u de modulaire elementen van uw werkplaatsinrichting gemakkelijk kunt opbouwen.

Hoe richt ik een gereedschapswand in?

Hiervoor hebben we veel accessoires beschikbaar zoals haken voor handgereedschap, houders voor sleutels en power tools en plastic werkplaatsbakjes voor klein ijzerwaar zoals moertjes en schroefjes. Neem een kijkje bij accessoires voor de mogelijkheden.

Moet ik verlichting apart bestellen?

Verlichting is standaard inbegrepen indien u wandkasten bestelt. Voor aansluiting op de netstroom bestelt u een gereedschapswand met stopcontact.

loader
Laden...