Waar moet ik op letten bij de aankoop van een compressor?

een compressor van George at Work
Laden...
Waar moet ik op letten bij de aankoop van een compressor?

Hoe werkt een compressor?

De compressor zuigt lucht uit de omgeving aan, perst dit samen in een drukvat en zorgt dat onder hoge druk de perslucht het apparaat weer verlaat. Een compressor is te gebruiken voor veel verschillende toepassingen zoals het aandrijven van machines en luchtgereedschap.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een compressor voor zandstralen?

Wanneer je op zoek bent naar een luchtcompressor, is het belangrijk te kijken naar de aanzuigcapaciteit. De aanzuigcapaciteit is de maximale hoeveelheid lucht per minuut die de compressor uit de omgeving aanzuigt alvorens de lucht wordt samengeperst. Andere definities zijn bruto luchtopbrengst, aanzuigvolume of input. De aanzuigcapaciteit wordt weergegeven in liters per minuut l/min. Deze aanzuigcapaciteit moet overeenkomen met de ingestelde straaldruk en opening van de nozzle.

Welke compressor heb je nodig?

Als eerste is het belangrijk om te bepalen waar je de luchtcompressor voor gaat gebruiken. Een compressor moet voldoende luchtstroom opleveren op de juiste druk om je luchtgereedschap goed te laten werken.

Een grotere ketel zorgt voor een constantere druk. Bij een kleinere ketel kan het zijn dat je tussendoor moet wachten tot de motor aanslaat en de druk weer is opgebouwd. Voor het oppompen van banden heb je een minder sterke compressor nodig dan voor zandstralen of verfspuiten. Wanneer je een compressor voor langere tijd gebruikt, is het prettiger om een grotere ketel met meer aanzuigcapaciteit te kiezen. Kleine compressoren zijn daarentegen wel makkelijker te verplaatsen.

Een compressor moet een bepaalde hoeveelheid perslucht leveren, passend bij de werkdruk van het gereedschap. Wanneer het gereedschap 8 bar luchtdruk nodig heeft om te werken, heb je een compressor nodig die de lucht kan persen tot minimaal 8 bar.

In ons assortiment hebben we ook compressoren met een hoge capaciteit, deze zijn uitgevoerd met 2 luchtdruk cilinders die de ketel sneller op druk brengen en houden.

Let op: een te hoge druk kan gereedschappen beschadigen die er niet voor zijn gemaakt.

Onze George Tools straalketels zijn voorzien van een overdrukventiel tegen een te hoge druk.

Welke compressor heb je nodig voor zandstralen?

Om te stralen heb je een aantal dingen nodig:

De compressoren van George Tools zijn geschikt voor kleinere straalcabines en huis-tuin-en-keukenklussen. Voor een grote straalcabine is een grote compressor nodig met een hoge aanzuigcapaciteit. Wil je zeker weten dat je de juiste compressor aanschaft? Lees dan eerst onze checklist voor het kopen van een compressor.

loader
Laden...