Waar moet ik op letten bij de aankoop van een compressor?

een compressor van George at Work
Geplaatst in: Compressor

Hoe werkt een compressor?

De compressor zuigt lucht uit de omgeving aan, perst dit samen in een drukvat en zorgt dat onder hoge druk de perslucht het apparaat weer verlaat. Een compressor is te gebruiken voor veel verschillende toepassingen zoals het aandrijven van machines zoals stralers en luchtgereedschap zoals spuiten, spijkerpistolen, banden oppompen, verfspuiten en schoonspuiten.

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een compressor voor zandstralen?

Wanneer u op zoek bent naar een luchtcompressor, is het belangrijk te kijken naar de aanzuigcapaciteit. De aanzuigcapaciteit is de maximale hoeveelheid lucht per minuut die de compressor uit de omgeving aanzuigt alvorens de lucht wordt samengeperst. Andere definities zijn bruto luchtopbrengst, aanzuigvolume of input. De aanzuigcapaciteit wordt weergegeven in liters per minuut l/min. Deze aanzuigcapaciteit moet overeenkomen met de ingestelde straaldruk en opening van de nozzle.

Hoe meer vermogen een compressor heeft, des te sneller kan er mee gewerkt worden. Met een hogere persluchtcapaciteit kan een grotere nozzle gebruikt worden, met een groter straaloppervlak wanneer u de compressor gebruikt om mee te stralen.

Welke compressor heb ik nodig?

Als eerste is het belangrijk om te bepalen waar u de luchtcompressor voor gaat gebruiken. Een compressor moet voldoende luchtstroom opleveren op de juiste druk, om uw luchtgereedschap goed te laten werken.

Een grotere ketel zorgt voor een constantere druk. Bij een kleinere ketel kan het zijn dat u tussendoor moet wachten tot de motor aanslaat en de druk weer is opgebouwd. Voor het oppompen van banden heeft u een minder sterke compressor nodig dan voor zandstralen of verfspuiten. Wanneer u een compressor voor langere tijd gebruikt is het prettiger om een grotere ketel met meer aanzuigcapaciteit te kiezen. Kleine compressoren zijn daarentegen wel makkelijker te verplaatsen.

Een compressor moet een bepaalde hoeveelheid perslucht leveren, passend bij de werkdruk van het gereedschap. Wanneer het gereedschap 8 bar luchtdruk nodig heeft om te werken, heeft u een compressor nodig die de lucht kan persen tot minimaal 8 bar.

In ons assortiment hebben we ook compressoren met een hoge capaciteit, deze zijn uitgevoerd met 2 luchtdruk cilinders die de ketel sneller op druk brengen en houden.

Let op: een te hoge druk kan gereedschappen beschadigen die er niet voor zijn gemaakt.

Onze George Tools straalketels zijn voorzien van een overdrukventiel tegen een te hoge werkdruk.

Welke compressor heb ik nodig voor zandstralen?

Om te stralen heeft u een aantal dingen nodig:

De compressoren van George Tools zijn geschikt voor kleinere straalcabines en huis, tuin en keuken klussen. Voor een grote straalcabine is een grote compressor nodig met een hoge aanzuigcapaciteit. Wilt u zeker weten dat u de juiste compressor aanschaft? Lees dan eerst onze checklist voor het kopen van een compressor.

26 september 2021
1020 keer bekeken
Did you like this post?
0
0
Opmerkingen
Laat uw reactie achter
© 2022 - George at Work