Hoe gebruik je een autokrik? Vraag en antwoord!

het gebruik van een autokrik van George at Work
Geplaatst in: Auto-onderhoud

Een goede autokrik is een must-have voor elke auto-eigenaar. Waarom? Het komt altijd wel een keer van pas. Niet alleen is een professionele garagekrik leuk voor hobbyisten, een krik kan onderweg ook goed van pas komen wanneer je met pech langs de kant van de weg staat. Vaak wordt dan de wegenwacht gebeld, terwijl je iets als een lekke band ook gemakkelijk zelf kunt wisselen. Ook voor een zomer-of-winterbanden wissel gaan veel mensen naar een garage en betalen hier elke keer geld voor, terwijl je hier makkelijk op kunt besparen door het zelf te doen.

Welke autokrik is het beste voor mijn auto?

Niet elke krik is geschikt voor elke auto, maar waar moet je nu op letten bij het kopen van een krik? Dit zijn de belangrijkste punten: Gewicht: Zoek je een autokrik voor onderweg? Of een krik die je makkelijk kunt opbergen? Let dan bij aanschaf vooral ook op het gewicht van de krik. Een zware garagekrik is niet praktisch voor onderweg. Profielhoogte Er zijn garagekrikken verkrijgbaar met verschillende profielhoogtes. De minimale hoogte is belangrijk om te controleren bij aanschaf van een krik. Zo zijn er extra lage garagekrikken, maar ook modellen speciaal voor SUV’s. Capaciteit: Met één autokrik wordt de auto slechts op één punt van de grond getild. De maximale capaciteit hoeft dus niet het totale gewicht van de auto te zijn. Een krik met een capaciteit van 1,5 ton kan een voertuig met een gewicht van 3 ton liften.

Soorten krikken

George Tools autokrik voor onderweg

Kleine autokrik voor onderweg

Kraftmeister garagekrik extra laag

Professionele garagekrik met extra laag profiel

George Tools potkrik 4 ton

Een potkrik voor de caravan of camper

Waar plaats je een autokrik?

Zorg dat de auto op een harde en vlakke ondergrond. Vervolgens plaats je de krik onder de auto, zorg er voor dat je weet waar de krikpunten zitten, anders zou de auto kunnen beschadigen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Meestal zitten de krikpunten aan de onderkant van de auto, onder de deuren. Dit verschilt echter per auto, dus raadpleeg altijd de gebruikershandleiding om de juiste krikpunten te vinden.

Hoe gebruik je een autokrik?

Zorg dat de auto op een veilige plek staat en zet ‘m op de handrem. Zo voorkom je dat de auto gaat rollen tijdens het opkrikken. Voor extra veiligheid kun je de wielen ook nog blokkeren met wielkeggen. Vervolgens plaats je de krik onder de auto. Wanneer de krik op het goede punt staat kun je beginnen met het omhoog krikken van de auto. Doe dit net zo lang tot het wiel los komt van de grond. Plaats voor de veiligheid altijd assteunen zodra je de auto hebt opgekrikt. Laat aan het einde de auto weer rustig zakken, dit doe je niet bij elke autokrik op dezelfde manier, maar meestal gebeurt dit door het ventiel op ten te draaien of door aan de stang te draaien. De garagekrik laat het voertuig dan op een rustige manier zakken.

Let op! Gebruik een autokrik altijd in combinatie met assteunen, wanneer je gaat sleutelen aan een auto.

3 september 2021
769 keer bekeken
Did you like this post?
0
0
Opmerkingen
Laat uw reactie achter
© 2022 - George at Work